Støbte stel

​Tandlægen indtegner, hvordan de ønsker udformningen af det støbte stel. Hvilke type bøjler og hvor de skal placeres - ud fra analyse af resttandsættet med røntgen m.m.


Vi er dagligt i dialog med vores stel laboratoriet. Har de nogen forslag til forbedringer af konstruktionen kontakter de os. Der bliver ikke ændre på noget, før vi har været i kontakt med tandlægen og fået deres accept. 

Stel laboratoriet er den samme høje kvalitet, som vi står indenfor.​

Ofte beder vi stel laboratoriet om at tale direkte med tandlægerne. Det er en super service vi sætter stor pris på.


Vi anvender en kold akryl til støbte stel - Probase og protesetænder i høj kvalitet.​

Farveprøve

Skal der være protesetænder i fronten, så ta´ en farveprøve fra starten af behandlingen - evt. ved sekundær aftryk. Vi sætter helst front tænder op med pins. Det styrker fastholdesen af protesetænderne væsentligt. Protesetænderne bliver opstillet inden fremstilling af det støbte stel for at sætte pins optimalt.

​Ex af tænder:

Om det er i fronten eller af kindtænderne skal ske samme dag som aflevering af det støbte slet eller ved ind prøvning af stellet. Vi er naturligvis meget opmærksomme på den følsomhed, der er ved ex af tænder uden at få udleveret sin protese samme dag. Aftalt det på forhånd og vi sætter tid af til at færdig gøre stellet på 1-1,5 arbejdsdag

Vi anbefaler

Bliver tænderne exet før, der er taget aftryk til støbt stel – SKAL der går minimum 3 måneder gerne op til 6 måneder før det sekundære aftrykket skal tages. Der sker en stor forandring af knoglekammen efter ex, og de resterende tænder kan sagtens flytte sig under forandringen.

Ønsker patienten ikke at gå uden tænder, anbefaler vi en partiel akryl protese. Resttænderne fastholdes, knoglen har ro til at hele op og patienten skal ikke gå tandløs. Det giver en endelige resultat mere optimalt og det gør at det støbte stel ikke skal rebaseres kort til efter aflevering og risikere at en ganeplade løfter sig.

Beslibning af støbte stel

Det kan blive nødvendigt at slibe på antagonisten, hvor bøjlerne kommer i kontakt. Bøjlerne bliver lavet så tynde de kan, så det er yderst sjældent, at det er muligt at slibe på bøjlerne. Bliver dette ikke overholdt, er der ingen garanti for at bøjler ikke knækker. Derved bortfalder også garantien på stellet.

Forgyldning

Det er muligt at få dele eller hele det støbte stel forgyldt. Meld ud fra starten om dette er et ønske, da det gør det endelige resultat mere optimalt.

Vi udarbejder i tæt samarbejde med tandlægerne alt inden for tandtekniske opgaver i høj kvalitet.

Hvem er vi?

Vi har fortsat med fokus på høj kvalitet i udførelse af arbejdet og valg af materialer. Der er i det daglig vægt på god service og dialog med vores kunder. 

Kontakt

Dagmarsgade 39

4100 Ringsted - rutevejledning

Tlf.: 57 67 02 13

E-mail: mail@mpdental.dk​

Man - Torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 08.00 - 14.00