Forarbejde til implantater

Wax-up:

Der opmodelleres i lys voks en tand/tænder i de forhold, der skal bruges for at opnå plads til både implantat, abutment og restaurering. Det viser hvorledes den færdige restaurering kan komme til at se ud. Vi anvender aldrig akryltænder – heller ikke ved større opgaver. Akryltænder har ikke den rette størrelse til indikation af implantatets størrelse efterfulgt af pladsforhold til skyllerum og materialeforhold til en krone med abutment. Specielle ønsker fra tandlægen og patienten bliver der naturligvis taget hensyn til. Det kan være angående trangstillinger og diastemaer.
Det anbefales at wax-up godkendes af tandlægen og patienten inden fremstilling af guideskinne.

Guideskinne:

En hjælp til tandlægen til indoperation af implantater, så implantat placeres så nøjagtigt som muligt. Både hvad angår placering og vinkel på implantatet.
Skinnes fremstilles ud fra wax-up. Skinnen har nøjagtig den udformning som den færdige restaurering facialt, og dækker nabotænderne og fastholdes her.
Der skal naturligvis tages hensyn til knoglens udformning og tilstand. Men hvis ikke implantatet er indsat efter de forhold der er over gingiva, får det endelige resultat ofte en forkert hældning og udseende. I værste tilfælde dårlige forhold til patienten i forhold til okklution og/eller renholdelse og i sidste ende løsning af implantatet.

Smile protese:

For ikke at patienten skal gå tandløs rundt og for at holde nabotænderne på plads omkring området hvor implantatet skal være – fremstilles en smileprotese. Ofte er der ikke plads til bøjler for antagonisten. Derfor laver vi en større ganeplade i hestesko facon, hvor underskæringerne oralt på tænderne fastholder smile protesen. Der må ikke spises med smile protesen.                                                                   Da der sjældent er god plads til materialetykkelse – især i fronten, knækker tænderne meget nemt af.

Simsskinne:

Fremstilles til natbrug og forhindrer tandsættet i at rykke sig før og efter implantatet er sat i og inden restaureringen bliver færdig. Denne skinne erstatter ikke en smileprotese. Da skinnen dækker alle tænderne, kan der i
​løbet af dagen være bakterier mm. der kan gør mere skade på alle tænderne.

Positionsskinne:

En lille skinne der kun dækker over en eller begge nabotænder og abutmentet. Skinnen hjælper med at indsætte abutmentet i den rigtige position ned i implantatet. En positionsskinne er standard ved alle cementeret implantat løsninger.

Temp design

​Nå implantatet en indsat og udformning af gingiva ikke er optimal: at kronen ikke får den samme naturlige flow i overgangen mellem kronen og ned i implantatet. Kan der med meget stor fordel laves et temp design, der udformer gingiva via tryk.

Temp designet skrues ned i implantatet og kan sidde i op til 6 måneder. Det er vigtigt at patienten kommer til kontrol undervejs, så gingiva hele tiden er under opsyn. I mange tilfælde er et temp design at fortrække også rent kosmetisk i fronten.

Der tages et aftryk i silikone på implantat niveau med aftrykstap. Den bløde gingivamaske udformes ud fra nabotænderne og røntgenbilleder.

Temp designet fremstilles i akryl og er nemt at slibe i. Er trykket for kraftigt på gingiva kan tandlægen nemt tilpasse også hvis trykket ikke er kraftigt nok, her pålægges plast. ​

Vi udarbejder i tæt samarbejde med tandlægerne alt inden for tandtekniske opgaver i høj kvalitet.

Hvem er vi?

Vi har fortsat med fokus på høj kvalitet i udførelse af arbejdet og valg af materialer. Der er i det daglig vægt på god service og dialog med vores kunder. 

Kontakt

Dagmarsgade 39

4100 Ringsted - rutevejledning

Tlf.: 57 67 02 13

E-mail: mail@mpdental.dk​

Man - Torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 08.00 - 14.00