​Implantater

Vi arbejder med alle former for implantater - standart og individuelle abutments.

Vi kan udarbejde individuelle abutment i titan, zirkon og titan med en guldbelægning (goldhue).

De mærker vi har mest erfaring med er:

​​Implantater på knogle niveau:

Ved placering af implantat i knogle niveau, vil vi anbefale et individuelt abutment. Det giver et mere harmonisk resultat både æstetisk og funktionelt.

Vi designer abutmentet så det understøtter mest muligt, således at restaureringen får så et naturligt flow ned i implantatet uden nogen retvinklet vinkler. Ved at udforme gingiva i bløde kurver og i så naturtro størrelse i forhold til knoglen og nabotænderne, optimere vi det endelige resultat. Det gælder for hvad angår anatomisk, kosmetisk og renholdelse for patienten.

Alle vores individuelle abutment fræses hos Dentsply i et Atlantis produkt. Vi har lavet individuelt abutment på implantater fra Astra Tech, Nobel biocare og Straumann. Dentsply tager naturligvis den fulde garanti for abutmentet, også selvom det ikke er et Dentsply implantat der er anvendt.

Implantater på gingiva niveau:

Når implantater er på gingiva niveau, bruges oftest et standart abutment. Abutmentet vil naturligvis altid blive tilpasset i den udstrækning, det er muligt i forhold til nabotænder og antagonist. Her bliver hættens udbygning afgørende for den færdige restaurering. Det giver ikke altid et naturligt flow fra implantater og ud i restaureringen. Der kan forekomme større skyllerum. Cementgrænsen kan, i nogen tilfælde, ligge inde under restaureringen aprosimalt, det kan nogen tilfælde resultere i dårlige muligheder for renholdelse.

Tandkødet omkring implantatet:

​Vi anvender altid en blød gingivamaske ved fremstilling af abutment. Gingivamasken udformes altid for at give en optimalt udformning i forhold til tryk på tandkødet, i forhold til nabotænder og renholdelse af skyllerummet omkring implantatet.

Er der udsigt til et voldsomt tryk på gingiva, for at opnå de optimale forhold mellem gingiva og restaureringen, anbefaler vi et midlertidigt abutment som en skruet løsning i plast.

Tandlægen kan pålægge plast ved ønske af mere fylde og slibe meget nemt for mindre tryk.

Det udskyder naturligvis det endelige arbejde – men det er en nem og sikker løsning for at fuldføre et stort stykke arbejde med den mest optimale resultat.​

Cementeret løsninger:

Vi designer individuelle abutment i titan, zirkonia og guldbelagt titan – goldhue i cementeret løsninger. Cementgrænsen ligger vi under gingiva 0,8-1,5 mm alt efter tandlægens ønsker. Ofte laver vi retentionsfurer i abutmentet, det er især i fronten.​

Skruet løsninger:

​Atlantis Crown abutment

Enskruet løsning med direkte påbrænding på abutmentet. Abutmentet laves i titan. Udviklingen af porcelæn til titan er nu så god, at vi har besluttet at tage med i vores regi. Vi har siden 2015 arbejdet med denne løsning, og modtaget stor begejstring tandlægerne.

Ved crown abutment undgå man hele problematikken med cementering. Der kommer et fantastik flow mellem implantatet og restaureringen. ​

crownabutment (002)

​Det udelukker også et evt. problem med fjernelse af abutmentet, hvis der er efterfølgende skulle komme noget uforudsigeligt med implantatet eller knoglen.

Der skal naturligvis være de rigtige forhold, for at lave en skruet løsning. Implantatets placering og vinkel er altafgørende.

Atlantis CustomBase solution

Dette er nyeste tiltag er CustomBase abutment fra Atlantis.

Gør vinklingen på implantatet det ikke muligt at være et Crown abutment. Er det nu muligt at fremstille et abutment med vinklet skruegang op til 30 grader på et enkelttands abutment.

custombase

​CustomBase består at et titan abutment med en vinkling. Ovenpå cementeres en zirkon krone med et skruehul. Vinklingen fra titan abutmentet føres over i zirkonkronen. Zirkonkronen kan være monolitisk eller med påbrændt porcelæn. Cementgrænsen lægges under gingiva – hvis muligt.

Zirkonkronen understøttes af abutmentet, det giver en stor styrke for hele restaureringen. Abutmentet kan stå i ren titan eller med en goldhue belægning.

Vi cementerer med Multi-link Hybrid-abutment fra IvoClar. Skruen monteres ned i abutmentet inden kronen cementeres på abutmentet. Derfor kan skruen ikke tages ud af en ComtomBase abutment.

Da det er et vinklet skruehul, benyttes der altid en skrue med vinklet strubehovedet og den speciale skruetrækker skal anvendes.

Atlantis Suprastructure

Dette er vores forstukne implantatbroer. Vi får fremstillet et brostel i Titan hos Atlantis i Belgien. Der er mulighed for at lave skruehullerne vinklet helt op til 30 grader. Det giver god mulighed for at placere indgangen til skruehullet, så det ikke er facialt eller direkte på randcrista.

suprastructures

​Porcelænet påbrændes direkte på brostellet.

Vi anbefaler ved større konstruktion en bidregistrering med ansigtsbue.

Atlantis hybrid

På disse individuelle hybrid borstel fremstillles i CrCo eller titan kan der laves en skruet løsning med påsætning af akryltænder monteret i akryl.

hybrid brostel (002)

Vi anbefaler ved større konstruktion en bidregistrering med ansigtsbue.

Vil du se mere om implantatsystemerne fra Dentsply, kan du besøge deres hjemmeside på www.dentsplysirona.com

Vi udarbejder i tæt samarbejde med tandlægerne alt inden for tandtekniske opgaver i høj kvalitet.

Hvem er vi?

Vi har fortsat med fokus på høj kvalitet i udførelse af arbejdet og valg af materialer. Der er i det daglig vægt på god service og dialog med vores kunder. 

Kontakt

Dagmarsgade 39

4100 Ringsted - rutevejledning

Tlf.: 57 67 02 13

E-mail: mail@mpdental.dk​

Man - Torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 08.00 - 14.00