Skinner

Refleksfrigørende bideskinne:

Med et fuldkæbeaftryk af over- og undermund og et sammenbid, udformer vi en refleksfrigørende bideskinne med en bidhævning på 2-5 mm. Ønskes der yderligere bidhævning, bedes der tages et sammenbid, hvor pt. bidder sammen til den ønskede højde.


Oftest laves en refleksfrigørende bideskinne i overkæben.

Der kan være mere eller mindre tilpasning af skinne på pt. alt efter hvor kraftigt pt. artikulerer. Er skinnen for stram, kan den løsnes ved at fjerne – meget let – noget af acryl spidserne i aproksimalrummene.

Skinne ved implantat:​​

Positionsskinne:

En lille skinne, der hjælper med at indsætte abutmentet i den rigtige position ned i implantatet. Skinnen holder fast i abutmentet. Når skinnen er helt nede og dækker over en eller begge nabotænder - er abutmentet korrekt sat i.

En positionsskinne er standart ved alle typer implantater.

Hård presset bideskinne:

Et fuldkæbeaftryk af enten over eller under mund er nok, når der ønskes en presset bideskinne. Vi presser skinner i en 2 mm acrylplade. Alle underskæringer bliver udblokket inden, dog er det ikke sikkert at modellen er hel efter presset.

Blød presset bideskinne:

Bløde bideskinner presser vi oftest i 2 mm. Dog er der i den senere tid blevet efterspurgt på en del bløde bideskinner på 4 mm. Pladerne er 2 eller 4 mm inden de presses ned over modellen efter renovering er de ca. 1,5 og 3 mm.

Duranskinne:

Efter indsættelse af abutment og krone, kan der med fordel fremstilles en tynd skinne, der i den første tid kan være rar for patienten at have i, når de sover.​

Blegeskinne:

Der lægges en spacer på tændernes facialflade og ca. ½ - 1 mm fra gingiva – normalt fra 6´er til 6´er. Skinnen går op ovenpå gingiva for at holde blegegelen nede på tænderne.

Kontrol af modeller:

Vi kontrollere altid modellerne for mangler og fejl af udstrækning på tænder og gingiva. Hvis modellerne/aftrykkene ikke er i orden, kommer skinnerne heller ikke til at passe. Vi kontakter tandlægen hvis vi ikke finder modellerne godkendt.

Guideskinne:

En hjælp til tandlægen til indoperation af implantater, så implantat placeres så nøjagtigt som muligt.

​Skinnes fremstilles udfra wax-up. Skinnen har nøjagtig den udformning som den færdige restaurering, og dækker nabotænderne og fastholdes her. Tandlægen kan bore for i guideskinnen på modellen, for at gøre det det nemmere i munden.

Simsskinne:

Fremstilles ofte til natbrug og forhindrer tandsættet i at rykke sig før og efter implantatet er sat i og inden restaureringen bliver færdig.

Positionsskinne:

En lille skinne der kun dækker over en eller begge nabotænder og abutmentet. Skinnen hjælper med at indsætte abutmentet i den rigtige position ned i implantatet. En positionsskinne er standart ved alle typer implantater.​

Vi udarbejder i tæt samarbejde med tandlægerne alt inden for tandtekniske opgaver i høj kvalitet.

Hvem er vi?

Vi har fortsat med fokus på høj kvalitet i udførelse af arbejdet og valg af materialer. Der er i det daglig vægt på god service og dialog med vores kunder. 

Kontakt

Dagmarsgade 39

4100 Ringsted - rutevejledning

Tlf.: 57 67 02 13

E-mail: mail@mpdental.dk​

Man - Torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 08.00 - 14.00